Sunday, 12 October 2014

Majlis Konvokesyen UMP ke-9

Assalamualaikum.

Alhamdulillah,

Bersyukur hamba ke hadrat Illahi dengan limpah kurnia-Nya, setelah 4 tahun bergelumang sebagai pelajar UMP akhirnya kini tamat dan sudahpun dianugerahkan dengan Sarjana Muda Pengurusan Teknologi Industri dengan Kepujian pada 11 Oktober 2014 bersamaan dengan 16 Zulhijah 1435 Hijrah yang bertempat di Dewan Kompleks Sukan, Universiti Malaysia Pahang, Kuantan, Pahang Darul Makmur.

'Suka duka' hamba selama 4 tahun hamba berada di UMP kini telahpun membuahkan hasil. Pengorbanan dan sokongan tak terhingga daripada kedua ibu bapa hamba rasanya seperti tidak cukup untuk dibalas walau hanya dengan ungkapan terima kasih. Pun begitu, Terima Kasih kerana 'menyekolahkan' hamba sampai ke tahap ni, sudahpun memadai. 

Tidak dilupakan jua, ribuan terima kasih kepada tenaga pengajar serta penasihat akademik hamba atas segala ilmu, nasihat serta tauladan yang diberikan sepanjang keberadaan hamba disini. InsyaAllah, I love Uals.

Kepada sahabat kesayangan hamba, yang dahulunya sama-sama kenyit mata bagi hint time test tak lama dulu, harap tidak dilupakan hamba. kenyitlah mata walau terserempak di bawah jambatan sekalipun. Hamba sayang kalian semua. 

Now, I am officially an ALUMNI of UMP! Congrates kat diri sendiri! Yehhu!

Disusuli dengan ucapan hamba kat atas ni, hamba exposed lah sikit photo-photo disekitar Konvokesyen ke-9 UMP. Itadakimasu!

Pre-Convo Snapped!
Location: Taman Gelora














D-Day Snapped!
Location: All Over UMP











-to be continue-

P/s: Guwa taklarat dah. Kalao ade pics baru karang baru guwa upload. Hiks.

Tuesday, 29 July 2014

Syawal dan Kesederhanaan.

Assalamualaikum dan Salam kedua Syawal.

Actually guwa nak buat entry ni dari semalam lagi. Tetapi memandangkan guwa busy acah-acah kemas rumah. So tak jadi lah.

Tiada apa yang menarik dengan Raya 2014 kali ni, bagi guwa dan famili. Sebagai memperingati MH17 serta saudara-mara seagama-seislam kita di Gaza, Palestine.

Berlainan dengan tahun2 sebelumnya, guwa antara orang-orang yang excited pergi bersiap awal mengenakan baju baru dan ikut pergi menziarahi saudara-mara yang berhampiran. Tetapi tidak kali ini.

Ditambah pula dengan misteri kehilangan KoKo, (no-human-family-member) kesayangan kami, bonda guwa kelihatan sedih dipagi hari Raya semalam. Sampaikan beliau bercadang untuk mengeluarkan flyers "lost-child" untuk diedarkan dikawasan taman perumahan kami. Mujur sahaja kami tidak membuat laporan polis.

Sekitar beberapa family sahaja yang datang berkunjung kerumah. Mungkin kerana masih diaawal Syawal. Ramai yang pulang kekampung halaman. Mendahulukan orang-orang tua mereka.

Tengahari.

Kami bersiap ala kadar untuk pergi menziarahi saudara terdekat. Hanya 2 buah rumah sahaja yang berhasil dikunjungi. Yang lain tiada berpenghuni. Mungkin. Masih diawal Syawal.

3-4 jam sebelum tengah malam.

Ayahanda masuk kerumah dengan muka gembira. Menggendong KoKo yang kelihatan berserabai sekali keadaannya, membuatkan bonda gembira acah-acah anak dirantauan pulang ke desa. Dikisahkan beliau tidak berlari kemana-mana. Tetapi musykil melanda, ayahanda menjumpai beliau diatas bumbung rumah kami hendaknya.

Sigh.

Tak kisah lah asalkan beliau pulang kerumah. Menjadi mainan bonda guwa tatkala sunyi.

Tiada terma berbaju baharu.
Untuk guwa tahun ini. Overall-denim-skirt pun sudah memadai. Itu pun pemberian arwah kakak angkat guwa.

Selamat Hari Raya akak. Moga akak tenang disana. InsyaAllah.

Esok.

Last day guwa. Internship. Secara rasminya. Alhamdulillah. Penyeksaan jiwa dan raga guwa bakal berakhir. Bermulalah kisah guwa job-hunting pula selepas ini. InsyaAllah.

Mari. Guwa serlahkan bakat guwa dengan serangkap pantun yang guwa cipta sendiri. Hehe.

Tatkala Ramadhan berlalu pergi,
Sampai sudah Syawal dinanti,
Salah dan silap mohon dimaafi,
Dari hujung rambut hingga hujung kuku jari kaki.

Salam Syawal dari Kami Sefamili,
Maaf Zahir Batin kepada sesiapa yang mengenali diri ini.

InsyaAllah.
Kemaafan yang lahir dari hati, boleh mensucikan penyakit hasad dan dengki.

Ikhlas dari,
Mong.

Sunday, 20 July 2014

Product Review: Radiance Signature

Olla...

Hai dan Assalamualaikum wbt.

Hari ini Mong nak buat product review pasal satu produk namely Radiance Signature, yang baik untuk kesihatan dalaman dan juga luaran especially untuk para gadis, preggy mommys, breast-feeding mommys tak kurang juga para jejaka yang mementingkan kesihatan luaran dan dalaman. Product Radiance ni universal, so tak kira mana-mana jantina pun boleh guna. Nak Putih? Nak Gebu? Nak Cantik? Nak Sihat menjelang raya ni? Semua Radiance Signature ni boleh bagi tau!

Ni sedikit sebanyak yang korang kena tahu pasal Radiance Signature ni, yang pasti membuatkan uols rasa nak try punyalah...

Jom review!

"Ok, ni info pasal Radiance. Sesuai sangat dengan uols yang nak putih dan gebu di samping khasiat kesihatan yang lain.

► Kecantikan:
. Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
. Memberikan kulit yang cantik dan sihat.
. Menjadikan kulit glowing secara natural.
. Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
. Anti Penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
. Menghilangkan sel kulit mati.
. Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
. Menghilangkan jeragat.
. Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
. Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
. Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
. Mengecilkan pori-pori.

► Kesihatan:
. Anti kanser.
. Menstabilkan tekanan darah.
. Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
. Merawat ekzema.
. Merawat imsonia.
. Merawat resdung.
. Merawat penyakit kencing manis.
. Merawat dan mencegah kanser payudara.
. Merawat dan mencuci buah pinggang.
. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
. Bertindak sebagai Anti-Body.
. Memberikan tenaga serta merta.
. Memberikan tidur yang nyenyak.
. Merawat keputihan pada alat sulit wanita.
. Menegang dan menganjalkan payudara.
. Merapatkan alat sulit wanita yang longgar.
. Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
. Melawaskan pembuangan.
. Meningkatkan daya ingatan.
. Serta mempunyai 1001 khasiat lain.

► Bentuk Badan Yang IDEAL
. Mengawal berat badan.
. Membuang toksin dalam badan.
. Meningkatkan kadar metabolisme badan.
. Memberikan rasa kenyang.
. Mengawal nafsu makan.

=====================
Kesan dapat dilihat SEAWAL 3 hari
=====================

Radiance Signature™ juga..

. Mengandungi pemakanan sunnah seperti kurma, madu dan delima.
. Dalam bentuk sachet yang mudah dibawa. (boleh letak dalam bag :))
. Boleh diminum oleh ibu yang mengandung, dalam pantang dan menyusu.
. Sesuai untuk mereka yang mengidap diabetis dan kencing manis.
. Mengandungi ramuan dan kandungi aktif.
. 100% natural base.
. Tanpa Sapuan.
. Tanpa Bahan Terlarang.
. 100% Natural Base.

. Produk berstatus GMP
. Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia - KKM
. Mendapat Kelulusan HALAL
. Produk Selamat & Berkesan

=====================

Cara Pemakanan:
► Hanya koyak dan minum.
► Hanya perlukan 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
► 1 sachet di waktu malam sebelum tidur.

Kesan Terbaik:
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur.
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Nota:

. Untuk kesan yang cepat dan optimum dinasihatkan tidak mengambil kafein & alcohol.
. Minum air yang banyak.

=====================

Proses:

1. Merawat dalaman badan terlebih dahulu sekirannya dalaman badan mempunyai masalah.
2. Merawat dan menggantikan sel kulit mati.
3. Menambah kandungan kolagen dalam badan.
4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.
* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu

Awas dengan produk tiruan!

"AWAS !!! kami ingin mengingati anda supaya berhati hati dengan tawaran harga rendah kerana dikhuatiri adalah produk tiruan dan kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya apa2 berlaku ...
HQ/pengasas produk sendri memang jual harga sama seperti dinyatakan...hati2 yg tiruan,kotak,rupa mmg sama but didalam bahan yang tidak berkualiti dan membawa kesan tidak baik"

Yang best-nya, its unlimited to anyone!

Kanak2 pun bole ambil tapi bg sesudu radiance sahaja...wanita preggy/menyusu baby/dalam pantang/period semua bole ambil..lelaki perempuan sesuai..semasa pemprosessan produk telah dibukakan bacaan alquran...in sha allah...full pakej kesihatan + kecantikan..radiance akan repair sistem dalam kita

Produk ini dihasilkan dari Ikan Kod yang berada di dasar laut. Untuk pengetahuan awak , kolagen ikan dasar laut adalah kolagen yang paling kuat ( Triple Helix) dan tidak tercemar..bahan untuk buat RS sangat mahal, produk RS sangat berkualiti.

Radiance ni xde ape ape effect sebab 100% natural base, & ni pure collagen.. & kte x guna gula, kte gantikan dengan purasweet iaitu manis pure buah..

Jika muka jerawat/jeragat atau pun normal dan lain2,awak boleh sapu kt bahagian muke juga..boleh ambil sedikit RS then sapu kt bahagian muke,macam mask..kalau ad jerawat in sha allah akn kecut...kalau kulit terbakar,luka pun boleh ambil sedikit dan sapu dibahagian tertentu..."

Amacam? Best tak Radiance Signature ni? Baca review je macam nak beli kan? Apalagi? Jom lah beli! Mong pun dah beli sekotak jugak tau, cuma try je tak lagi, baru je ambil parcel dari pos laju tadi. Haha.

Camne nak beli Radiance Signature ni?

RS ni ada banyak cawangan. Kat facebook pun ada je banyak agents yang jual. Jadi, hati-hati kalau nak beli, jangan sampai tertipu!

Mong order kat facebook je...haahaa!

Jom sama-sama jadi sihat dan cantik dengan Radiance Signature!
Yeay!

Reviewed by,
Mong!